Fragments of Paradise (2015)

Carrara marble
h. 70 cm, w. 90 cm, l. 250 cm
h. 70 cm, w. 90 cm, l. 105 cm

Kunst i Sollys

ARKEN – Museum of Modern Art, Ishøj

Belongs to ARKEN

 

To marmorblokke på i alt 8,7 ton ligger i vandkanten ved ARKEN som vraggods skyllet ind fra fremmede egne. Værkets titel referer til historien om paradisets have, som er en af menneskehedens ældste myter. Paradisdrømmen optræder første gang skriftligt i sumernes kileskrifter ca. 3400 år før Kristi.

 

Blokkenes kantede form minder om bygningselementer, men klodsernes størrelser tilhører bygningsarbejde fra en svunden tid. Blokkenes oversider er smykket med udsnit af store og rigt ornamenterede rosetter. Det gentagne mønster antyder, at blokkene har indgået i en sammenhæng fra en langt større kontekst. Måske som dele af en ornamenteret vægflade eller gulvbelægning? Motiverne er samlet fra flere forlæg af forskellig kulturel oprindelse.

 

Skulpturens to fragmenterede dele peger derfor både på et fælles ophav, men også på et opløst billede, hvor både tid og kontekst er under forandring.

Havets uendelighed og evige kraftfulde bevægelse har en direkte indflydelse på stenstykkerne, og det tilfører en skrøbelighed og en indlejret foranderlighed til situationen.